Onze historie

We hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en produceren van schakel- en verdeelinrichtingen en besturingspanelen.

In 1975 richtte de technische groothandel Van der Meer en Roodbergen een afdeling voor paneelbouw op in Sneek. Eltechna is in 1987 opgericht door de groothandel Helms en Claessens in Amersfoort. Beide groothandels zijn rond 1990 opgegaan in de technische groothandel Conelgro, die in 2012 is overgenomen door Solar Group. De paneelbouw is altijd blijven bestaan en heeft zich in de loop der tijd sterk ontwikkeld.

Na de overname van Conelgro door Solar is Eltechna in 2015 samengevoegd met de afdeling paneelbouw van Solar in Sneek. De vestigingen Sneek en Amersfoort behielden tot 2022 beiden hun eigen werkplaats. In 2020 betrok Eltechna een nieuw en modern bedrijfspand in Amersfoort, met een ruim opgezette werkplaats. Sinds 2022 is de fabricage gecentraliseerd in Amersfoort.

Eltechna is dus een dochter van Solar Group, een toonaangevend Europees sourcing- en servicebedrijf met 2900 medewerkers dat actief is in vijf landen. Door deze samenwerking kunnen we te allen tijde gebruikmaken van de grote voorraden van Solar en snel reageren op vragen van onze klanten.

Waar staan we voor

Eltechna Paneelbouw is dé partner voor praktische, betrouwbare en duurzame oplossingen voor elektrische energiesystemen en staat voor decennialang vakmanschap:

  • Wij zijn een licentiebouwer van A-merken
  • Service en onderhoud op locatie is voor ons de normaalste zaak van de wereld
  • Maatwerkoplossingen en vakwerk geven niet alleen jou, maar ook ons energie
  • Wij zijn specialist in energiemanagementsystemen
  • Door onze korte levertijden zijn wij je altijd snel van dienst